Мала школа рокенрола

Мала школа рокенрола

Режија: Јагош Марковић
Музика: Влада и Гиле
Кореографија: Милан Громилић
Сценски говор: др Љиљана Мркић Поповић
Сцена: Јагош Марковић
Костим: Марија Марковић
Асистент режије: Тара Лазаревић

Улоге:

Веселин Ћирковић НИКОЛА КЕРКЕЗ
Веселинка Ћирковић САНДРА РОДИЋ ЈАНКОВИЋ
Томанија ЉИЉАНА  ПЕРОШ / ДУБРАВКА КОВЈАНИЋ
Роксанда Ћирковић ЛАНА  АЏИЋ  
Милидраг Миловановић МЛАДЕН ВУКОВИЋ

Датум премијере: 10. март 2017.

Узраст: 3+
Трајање: 40'
Аутор: Љубивоје Ршумовић / Влада и Гиле
Сцена: Сцена за децу

Текст „Мала школа рокенрола“ написан је пре двадесетак година као реплика, текста „Рокенрол за децу“, који је игран у позоришту Бошко Буха. Идеја је била, у то време, радикална: да проверимо, у једном музичком комаду, може ли се белканто Аце Кораћа, Миње Суботе, Зорана Рамбосека, Радослава Грајића, преоденути у рухо рокенрола, а да не изгуби на већ освојеној популарности. У помоћ смо позвали Владу Дивљана и Гилета Гојковића, и они су те радове успешно извели. Обе представе су биле лепо примљене. Овога пута се Јагош Марковић прихватио посла да васкрсне ону емоцију коју је „Мала школа рокенрола“ имала, и коју памте данашњи тридесетогодишњаци!

 


Мјузикл за децу

„МАЛА ШКОЛА РОК ЕНД РОЛА“ Љубивоја Ршумовића је како и сам назив говори представа у којој се најмлађој публици представља популарни музички жанр настао у Сједињеним Америчким Државама 40-их и 50-тих година прошлог века. Као облик забавне музике који данас представља противтежу популарној фолк музици.

Музичко-плесни спектакл ће приказати уједно и чест сукоб између генерација (родитеља и деце), али је обојен какртертичном лакоћом комуникације и хумором типичним за писца Љубивоја Ршумовића, који комад у поднаслову пердставља речима „Измотација на тему: Сукоб генерација“

 

Сцена за децу

Следећа представа >>
Душан Радовић / Милорад Милинковић, Узраст 5+