Malo Pozorište Duško Radović

Тужни принц

Тужни принц

Редитељ: Бисерка Колевска
Сценографија: Свила Величкова
Музичка адаптација: Валентин Георов
Кореографија: Снежана Бијелић

Улоге:

Слободан Перишић
ТУЖНИ ПРИНЦ

Душко Мазалица
СЈЕНКА ТУЖНОГ ПРИНЦА

Александра Спасојевић
Александар Бланић
Жељко Милићевић
Драган Бањац
Божана Бијелић

Узраст: 10+
Трајање: 60
Аутор: Предраг Бјелошевић
Сцена: Вечерња/Тинејџ сцена

У представи је „Тужни принц“, дечак сликар, који од почетка зна шта жели да наслика или боље рећи „створи“, али то не може да оствари, чак ни уз помоћ своје сенке „Музе“, која се у једном тренутку одваја од њега и почиње да му угађа. Тако ће сенка покушати да га орасположи, разоткрије његов сан, па му ствара замак, музиканте, море са морским животињама, анђеле чуваре, змаја и штошта друго о чему иначе машта свако дете размишљајући о животу, али и о својој љубави, о којој је у ствари у овој бајци ријеч.

Лирска бајка о „Тужном принцу“ штампана је 1990. године у књизи песама за децу „РЗ БРЗОТРЗ И ЧАЧКАЛИЦА СОФИЈА“ када је садржавала тек 25 строфа. Данас је то бајка која садржи 80 строфа и представља књигу за себе.

Када сам писао ову бајку нисам размишљао о њеном сценском представљању, али показало се да она има довољно драмских ситуација везаних за идеје о „Тужном принцу“, дечаку сликару, који безуспешно покушава да ослика свој сан, на папиру, баш као што су то и многа друга деца покушавала, али би се и њихов сан, о принцу или принцези, најчешће распршивао попут пољупца на прозорском стаклу замагљеном од зиме.

Предраг Бјелошевић

 


 

Вечерња/Тинејџ сцена

Следећа представа >>
Никола Завишић / Милена Богавац, Узраст 12-15