Malo Pozorište Duško Radović

Вечерња/Тинејџ Сцена

Он не може да закопча дугме, веже пертле, исече месо у тањиру. Тешко му је да се попне у аутобус, шутне лопту, нацрта скејтера. Мама и тата су брижни и уморни, а докторка захтевна и пуна својих проблема. Људи на улици га сажаљевају и обилазе у великом луку, а другови у школи га исмевају и избегавају. Зову га Кљака, мада се баш лепо зове, Јован.

Плави чуперак / Узраст: 9-14

Са жељом да младима приближи све чари прве љубави, али и да одгонетне њихове страхове, надања и патње, представа „Плави чуперак“ на савремен начин прати одрастање и судбину једне генерације код нас. Спајајући музику, плес и глумачку игру представа прича причу о сновима и тајнама у првим корацима заљубљивања, проблема са родитељима, професорима и системом у коме се рађа, одраста и растаје једна генерација.

Тужни принц / Узраст: 10+

У представи је „Тужни принц“, дечак сликар, који од почетка зна шта жели да наслика или боље рећи „створи“, али то не може да оствари, чак ни уз помоћ своје сенке „Музе“, која се у једном тренутку одваја од њега и почиње да му угађа.

Преваранти / Узраст: 11+

Идеја за драму „Преваранти“ произашла је из кратке приче „Два новца“ из збирке Вука Стефановића Караџића. Драма „Преваранти“, као и свако уметничко дело које жели да то и остане, избегава директно педагошко настојање, без обзира на то што се обраћа, пре свега, младој публици.

Представа о тинејџерима за тинејџере, обрађује фазу живота у којој радимо, говоримо и мислимо као да пре нас нико није постојао, а музика се доживљава „на живот и на смрт”. Представа „Тинејџ клуб / Истине о одрастању“ реализована је у оквиру пројекта „Будућност“ позоришта Упсалла Стадстеатер из Шведске и Малог позоришта „Душко Радовић“. Пројекат „Будућност“ започет је 2005.

Романтична комедија у којој две поповске куће живе идилично, све док се у њиховим животима не појави млади учитељ у коме обе породице виде савршену прилику за удају својих кћери. Централни заплет и многе перипетије о којима нас извештава сеоска трачара базиране су на авантури која се дешава између љубавних парова – поповских кћери Јуле и Меланије, сеоског момка Шаце и „младожење из снова“ Пере.