Malo Pozorište Duško Radović

Гостовање представе Крушевачког позоришта „Храбра кројачица“ и акција „Мењажа одеће“

У суботу 8. јуна у 17 сати у Малом позоришту „Душко Радовић“ гостоваће представа Крушевачког позоришта „Храбра кројачица“, док ће од 15 сати испред позоришта бити организована акција „Мењажа одеће“

Храбра у Београду. После много спакованих и распакованих кофера, у којима смо углавном носили награде, ето нас у главном граду. Читав тим представе „Храбра кројачица“ неизмерно се радује гостовању у Малом позоришту „Душко Радовић“. „Радовић“ је за све нас одувек био мала лабораторија подстицања дечје маште. У тој лабораторији осећамо се срећно, удобно, њој припадамо.
Храбра кројачица наш је отворен позив за храброст. Да будемо оно што јесмо, да не одустајемо никад, да будемо вредни и упорни. Храбра кројачица је и посвета девојчицама. Да не одустају од себе. Храбра кројачица је наш полигон у коме се највеселије играмо, али и мислимо. Мислимо о томе какав свет остављамо нашој деци. Храбра кројачица је и позив да размислимо – да ли нам баш треба још једна мајица или хаљина. Можемо ли без тога ? Храбра кројачица шапуће да можда баш она живи у твојој улици. Уместо да купиш нешто у великим ланцима продаје, што је прављено у нехуманим условима – можда да први пут сашијеш хаљину код неке храбре, по сопственом дизајну ? Храбра кројачица је наша представа током које смо проналазили праскаву радост у храбрости. И то је једино што желимо да пренесемо публици.

У 15 сати, два сата пре почетка представе, биће организована мењажа одеће по систему један-један. Донесите ствари које не носите, мењајте их за нешто што бисте носили или нешто што вам је потребно. Услов је да ствари буду очуване и опране. Понесите до пет комада одеће и видимо се на Ташмајдану, испред позоришта!

НАПОМЕНА : Готово цела сценографија и костим представе „Храбра кројачица„ направљена је процесом рециклаже од донираног текстила. Донори су били предивни грађани града Крушевца. Хвала им што су разумели и подржали нашу идеју.