Malo Pozorište Duško Radović

Извођење представе "ПОРОДИЧНИ ЦИРКУС – ЗА ДЕЦУ И ОСЕТЉИВЕ"

Удружење "Београдски старишани и малишани", подстакнуто постигнутим успехом премијерно изведеног драмског дела "ПОРОДИЧНИ ЦИРКУС – ЗА ДЕЦУ И ОСЕТЉИВЕ", у сарадњи са Фондацијом "Заједно за младе", извешће 27.5.2024. године, у Малом позоришту "Душко Радовић", представу, са почетком од 19 часова, која  је постављена као међугенерацијски едукативно стваралачки процес по мотивима дела Данила Киша, "Рани јади" и "Башта, пепео", а по одобрењу наследника ауторских права, проф. Мирјане Миочиновић.

Ово је представа за децу и одрасле која говори о јеврејској продици током Другог светског рата из угла дечака. Упознаћемо вас са  сликама из детињства и одрастањем седмогодишњег дечака, које је Данило Киш описивао у својим делима. Представа обухвата период од 1941. године и почетак Другог светског рата у Новом Саду  до 1950. када се породица Сам сели из Мађарске у Црну Гору, на Цетиње. Поред поменутих дела у представи су коришћена сазнања из Кишове биографије, којима су аутори пажљиво сваку слику бојили истином.

У представи учествују деца старијих разреда Основне школе "Михаило Петровић Алас", ученици и професори Музичке школе "Др Војислав Вучковић", камерни Хор "Belgrade evergreen singers" и пензионери, глумци-аматери трећег доба, чланови Удружења "Београдски старишани и малишани".

Представа је резултат стваралачког процеса разнолике заједнице учесника и намењена је, такође,  разноликој публици: посебно ученицима виших разреда основне школе, средњошколцима, као и свим љубитељима Кишових дела.

Истичемо да је млада публика, односно ученици основних школа имају прилику да се на часовима српског језика упознају са неким од  текстова у читанкама, док су "Рани јади"  ученицима средњих школа обавезна  лектира за први разред.

Драмским приказом ПОРОДИЧНИ ЦИРКУС – ЗА ДЕЦУ И ОСЕТЉИВЕ, основци ће добити ширу слику и продубљено разумевање текстова које обрађују, а средњошколци ће бити мотивисани да прочитају дело у целини.

Уместо куповине улазницa публика може погледати представу уз донацију добровољног прилога који ће бити прикупљани на улазу позоришта!

Молимо Вас да свој долазак најавите на ">  или на 011 7858 440!