Malo Pozorište Duško Radović

Мачак у чизмама

Мачак у чизмама

Текст и режија: Стефан Рјадков
Сцена: Стефан Рјадков
Превод, драматизација и музика: Алек Родић
Кореограф: Дамјан Кецојевић
Технологија лутака: Дарко Ивановић и Горан Баланчевић
Асистент режије: Горан Баланчевић

Улоге:

Мачак Никола Керкез
Жан, слуга, маркиз Дамјан Кецојевић
Краљ Александра Анђелковић
Принцеза Татјана Станковић
Сељанка Радица Маринковић
Џин анимација Дамјан Кецојевић, Радица Маринковић, Татјана Станковић, Александра Анђелковић, Горан Богосављевић, Немања Брајовић
Народ Радица Маринковић, Немања Брајовић, Зоран Лазић
Џин глас Алек Родић

Датум премијере: 17. јун 2015.

Узраст: 3+
Трајање: 50'
Аутор: Шарл Перо / Стефан Рјатков
Сцена: Сцена за децу

Ако те занима шта је јаче, памет или снага, и ако се уз то не плашиш баш превише џинова, онда је ова представа као створена за тебе.  Дођи и сазнај како ће лукави мачак себи  и своме господару Жаку (Дамјан Кецојевић) помоћи да од скитница и протува постану први у краљевству. А ту је и незаобилазна, бајна и чарна принцеза, чију руку треба освојити. Ова луткарска представа настала је на основу чувене приче Шарла Пероа. Кроз маштовито поигравање светла, сценографије, музике и луткарских елемената бугарски редитељ Стефан Рјаткова приказује нам једну од омиљених бајки многих генерација. Драматизацију је написао Алек Родић.

 

 


О ПРЕДСТАВИ

Продукција класичне луткарске представе за децу којом Мало позориште „Душко Радовић“ жели поново да успостави сарадњу са бугарским мајсторима луткарства, и на тај начин на свој репертоар врати вредности и идеје са којима је позориште основано давне 1948. године.

Текст, режија и сцена поверена је чувеном бугарском редитељу Стефану Рјадкову, аутору луткарске емисије „Кукла Програма“ (Лутка програм), емитованој на Бугарској државној телевизији.

Пројекат је намењен деци предшколског узраста и нижим разредима основне школе.

О РЕДИТЕЉУ

Стефан Рјадков је дипломирао глуму и луткарство на Академији за луткарство „Натфиз-Крсто Сарафов“ у Бугарској, код једног од најпознатијих професора луткарства у Бугарској и свету, професора Атанаса Илкова.

Стефан је аутор познате серије луткарских емисија под називом „Кукла Програма“ (Лутка програм), које су се емитовале на Бугарској државној телевизији.

Поред тога што се бави глумом, режијом и луткарством Стефан је и изврстан оперски певач и изводи опере у музичким позориштима широм Бугарске.

Вишеструки таленти и уметнички ауторитет Стефана Рјадкова, главни су разлози да верујемо да ће луткарска представа за децу „Мачак у чизмама“ остварити пуно успеха и красити наш репертоар велики број сезона.

РЕЧ РЕДИТЕЉА

ОСНОВНА ИДЕЈА ВОДИЉА ЦЕЛЕ ПРЕДСТАВЕ ЈЕ ДА НИШТА НИЈЕ НЕМОГУЋЕ И ДА АКО СЕ ПОТРУДИМО МОЖЕМО И ДА ОЧЕКУЈЕМО РЕЗУЛТАТЕ. СВЕ ЈЕ МОГУЋЕ И ТРЕБА ВЕРОВАТИ У ЧУДА ЈЕР ЧУДА СЕ ДОГАЂАЈУ АКО ИХ СТВАРНО ЖЕЛИМО.    

Запамтите и не заборавите, ако нешто стварно желите да урадите, онда нико не може да вас заустави! Да ли је тако пријатељи? Наравно да јесте. Ко може да ухвати миша тај може да уради све...

Стефан Рјадков

 

 

 

Вечерња/Тинејџ сцена

Следећа представа >>
Стеван Сремац, Узраст 12-99