Простор

Зграда Малог позоришта „Душко Радовић“ налази се на Ташмајданском парку  између цркве Светог Марка, Радио Телевизије Србије и Дечјег културног центра. До позоришту је могуће доћи из парка, као и из правца Булевара Краља Александра, Таковске и Абердареве улице.

 

Виртуелну туру позоришта погледајте ОВДЕ.

 

У зграду на Ташмајдану, коју је пројектовао један од најбољих српских архитеката у послератној Југославији, професор и академик Иван Антић, позориште се уселило средином 1968. године. Зграда је пројектована као дечје марионетско позориште са капацитетом од 255 места. У том тренутку објекат је задовољавао предвиђене потребе, како у функционалном тако и у техничких погледу. У међувремену се ситуација променила јер су захтеви повећани и увођењем Вечерње/Тинејџ сцене. Објекат је током бомбардовања 1999. године претрпео знатна оштећења.Комплетна реконструкција матичне зграде у Абердаревој улици, завршена је крајем 2014. године.  Простор сцене је опремљен најсавременијом сценском техником и уграђени су спиро-лифтова, чиме је омогућена максимална покретљивост позорнице. У оквиру главне сале налазе се кабине за светло и тон.

Објекат након адаптације има четири блока, међусобно повезаних у јединствену композициону целину.То су велика сцене, мала/монтажна сцена, простори за публику и административни простори.Публици су намење велика и мала сала, улазни фоаје, галерије и санитарни блок са тоалетом за инвалиде.За све информације о ценама и слободним терминима за изнајмљивање простора можете нам послати маил на info@malopozoriste.co.rs