Malo Pozorište Duško Radović

 

Sandra Rodic Jankovic

Сандра Родић Јанковић

Члан ансамбла Малог позоришта „Душко Радовић“

Рођена у Београду. Дипломирала је глуму (1991.) и режију (2000.) на Националној академији за позориште, телевизију и филм НАТФИЗ „Крсто Сарафов” у Софији, у класи професорке Доре Рускове и професора Атанаса Илкова.
Двоструки је добитник награде „Милена Саџак” за најбољег младог глумца на 23. и 24. Сусретима професионалних позоришта лутака Србије и годишње награде „Милена Начић” коју додељује Мало позориште „Душко Радовић”. На филмским сусретима у Нишу за улогу Сашке у филму „Ни на небу, ни на земљи” припала јој је награда за „Најбољу младу глумицу”. 
Бавила се новинарством као дугогодишњи уредник и водитељ запажених емисија за децу и младе на РТС-у: „Велики одмор“ и „Путоказ“.

У Малом позоришту „Душко Радовић“ написала је и режирала представе : „Маске", „Ноћ у Мерлиновом замку“ (која је доживела своје 221. извођење), „Мачке“ и „Плави чуперак“.

У оквиру Удружења сценоског изражаја за децу  успешно ради као драмски педагог.

Представе у Малом позоришту „Душко Радовић“: „Ноћ у Мерлиновом замку“, „Поп Ћира и поп Спира“, „Пинокио“, „Преваранти“, „Мала школа рокенрола“, „Судбина једног Чарлија“, „Бајка о чаробном камену”, „Украдени принц и изгубљена принцеза“ и „Бранин жабљи орфеум".

Живи и ради у Београду.