Сцена за младе

Наредна извођења: 10, 11. и 12. октобар!

РОМЕО И ЈУЛИЈА / Узраст: 14+

Монтеки и Капулети су две породице италијанског града Вероне у дугогодишњој завади. Ромео, син главе породице Монтеки, на забави среће ћерку главе породице Капулети, Јулију,  и између њих се рађа искрена и снажна љубав, глува на ограничења која намеће мржња две посвађане породице. Док љубав Ромеа и Јулије расте и потврђује се тајним венчањем, свађа између две породице постаје све већа и доводи до злочина.

Прича о мајци / Узраст: 15+

„Прича о мајци“ је бајка за  децу и одрасле. То је митска прича, на граници ритуалног, узнемирујућа и препуна симбола који боле, али прочишћујућа. Прича о Животу и Љубави, који се откривају кроз сусрет са Смрћу. Она је више од актуелног, продире у несвесно, непознато. Мајка, кроз борбу са Смрћу, учи да превазиђе Бол и заволи Живот у свим облицима. Она пева успаванке да би разведрила Ноћ, на грудима греје трновит Жбун, поклања очи Језеру, а лепоту мудрој Старици.

Утопија / Узраст: 11+

Утопија је представа настала на основу радионица са петнаесторо тинејџерки и тинејџера који су уједно и извођачице и извођачи представе. Текст представе креиран је од документарних исказа учесница и учесника, а укључује њихове доживљаје, ставове и искуства о најразличитијим друштвеним темама, са идејом да до краја процеса заједно дођемо до одговора на питање шта је то утопија. Шта је утопија за вас?

 

Дечак са кофером / Узраст: 11+

“Дечак са кофером” аутора Мајка Кеније је прича о дванаестогодишњем дечаку који је приморан да напусти свој дом и крене на дуго и опасно путовање ка бољем животу у “обећаној земљи”. У малом коферу, који носи са собом, налази се његово  највеће богатство – приче које су му причали родитељи пре спавања. Уз помоћ тих прича и Крисје, девојчице коју на путу упознаје, Наз успева да се сретне са братом на сигурном, и исприча нову причу. Своју причу.

Он не може да закопча дугме, веже пертле, исече месо у тањиру. Тешко му је да се попне у аутобус, шутне лопту, нацрта скејтера. Мама и тата су брижни и уморни, а докторка захтевна и пуна својих проблема. Људи на улици га сажаљевају и обилазе у великом луку, а другови у школи га исмевају и избегавају. Зову га Кљака, мада се баш лепо зове, Јован. 

Представа „Мали каплар“ открива нам херојску судбину историјске личности, дечака Момчила Гаврића, који ће у тешким околностима које су задесили Србију 1914. године бити приморан да напусти своје спаљено село у околини Лознице и крене у бег трновитим путем заједно са српском војском. Дечак силом прилика постаје ратни херој и каплар у редовима мајора Туцовића.