Malo Pozorište Duško Radović

Премијера представе за децу „Књига о џунгли“ у Малом позоришту „Душко Радовић“

Премијера представе за децу „Књига о џунгли“, одржаће се у петак 02. марта у 20 сати у Малом позоришту „Душко Радовић“. Представа је рађена по мотивима прича Радјарда Киплинга, по тексту Марине Ћетковић, а у режији Марије Крстић.

Тотал дизајн  потписује Филип Јевтић, музику  Зоран Стојић, акробатику Тања Милановић,  док је стручни сарадник на анимацији био Горан Баланчевић.

Кроз познату причу Радјарда Киплинга о Моглију, дечаку кога у џунгли проналази и одгаја чопор вукова, преиспитују се проблеми савременог друштва, као што су питања прихватања различитости, расизма и укључивања деце различитог порекла у ширу заједницу.

Улогу дечака Моглија тумачи глумац (Димитрије Аранђеловић) који на сцени изводи основе вазхушних акробација на акробатској тканини (свили), а остали ликови животиња представњени су помоћу луткака које анимирају глумци. На овај начин јасно се истиче тема различитости, а живи глумац у улози Моглија кроз стилизацију покрета парира лутакама.

Реч је о комичном луткарском мјузиклу са елементима савременог циркуса:
-Ово је прича о детету које се разликује од осталих. Дечак Могли, кога су одгајили вукови, вољен је и прихваћен међу животињама, до повратка страшног тигра из људског заробљеништа. Иако схвата да не припада ни једној животињској врсти, међу њима налази пријатеље, који му помажу да победи Шир Кана и протера га из џунгле. Ова представа промовише толеранцију и помаже деци да нађу своје место у заједници вршњака, која може бити окрутна и дивља као права џунгла. - рекла је редитељка представе Марија Крстић.

Представа „Књига о џунгли“ намењена је  деци старијег предшколског и млађег школског узраста, а прве репризе одржаће се у суботу 3. и недељу 4. марта у Малом позоришту „Душко Радовић“.

У представи играју Димитрије Аранђеловић, Владислава Ђорђевић, Јована Цветковић, Маријана Вићентијевић Бадовинац, Јелена Илић, Никола Малбаша, Никола Керкез и Ненад Радовић.