Malo Pozorište Duško Radović

ПРОСЛАВА 73. РОЂЕНДАНА МАЛОГ ПОЗОРИШТА „ДУШКО РАДОВИЋ“ И ПРЕМИЈЕРА ПРЕДСТАВЕ ЗА ДЕЦУ БАМБИ

Мало позориште „Душко Радовић“ ће 23. октобра у 18 сати прославити 73. рођендан. У оквиру прославе биће уручене годишње и јубиларне награде, о којима је одлуку донео жири који су чинили Бранислава Стефановић (редитељка), Ана Томовић (редитељка) и Ненад Радовић (глумац).

Након доделе награда премијерно ће бити изведена представа за децу Бамби, по мотивима романа Феликса Салтена у режији Бојане Лазић.

Публика представу Бамби може погледати и 22. у 17 и 30. октобра у 12 сати.

Драматизација Бамбија потписује Угљеша Шајтинац и Бојана Лазић, сценографију и костим Зорана Петров, композитор је Владимир Пејковић, а за сценски покрет био је задужен Дамјан Кецојевић. Играју Недим Незировић, Душица Синобад, Маја Јовановић Спасојевић, Јелена Илић, Дамјан Кецојевић, Михаела Стаменковић и Никола Керкез.

"У дубокој, пространој, мекој и мирисној шуми родило се лане Бамби. Прва особа коју је Бамби угледао, када је дошао на свет, била је мама. Она му је помогла да стане на ноге, штитила га од суровог света и волела свим срцем. Мама га је научила да буде храбро лане које, у својој борби за опстанак, никада не одустаје и никада се не предаје. Ипак, једног зимског дана, у шуму, међу срне, дошао је ОН. И мали Бамби никада више није видео своју маму. Остао је сам и бескрајно тужан. Али, смрт није крај. Бамби схвата да мајчина љубав остаје са њим и у њему, а сећање на маму никада не бледи. Та огромна љубав, која живи и после смрти и као анђео чувар бди над њим, помогла је Бамбију да не буде усамљен, утешила га је, дала му је снагу да поново стане на ноге и настави даље да корача кроз живот. И зато, „Бамби“ није представа о смрти, већ је представа о љубави."

Бојана Лазић, редитељка

Опширније о представи можете прочитати ОВДЕ.